Contactans

Telèfon:

971 723 299

Fax:

971 719 385

Direcció:

Carrer de Jaume Ferran, 60, Palma

Correu electrònic:

info@jovesllengua.cat

Webs amigues

Pàgina web Correllengua Logo Obra cultural Balear Pàgina web Acampallengua 2012

Documents

Aquí trobareu els documents que podeu descarregar que consideram que vos poden interessar.

 • I Concurs de Poesia i Relat Breu de Joves de Mallorca per la Llengua 18-03-2014 CONVOCA:Joves de Mallorca per la Llengua. MODALITATS:Relat breu i poesia. BASES DEL PREMI DE RELAT BREU:El relat ha d’estar escrit en català, el tema és lliure i l’obra ha de ser inèdita. Ha de tenir una extensió màxima de 2 fulls . Els escrits s'han d'escriure amb ordinador, a doble espai, i el tipus de lletra ha de ser Arial o Times New Roman , de cos 12. BASES GENERALS:Cada autor/a podrà concursar amb un màxim de dues obres, una per cada modalitat.Els treballs presentats no poden anar signats amb el nom de l’autor/a. De cada treball s’ha de enviar 1còpia, amb títol i signades amb un pseudònim i amb l'edat de l'autor i el telèfon.No seran vàlids els treballs prèviament publicats, llegits en públic o plagiats d’altres autors. Tampoc no seran vàlids els treballs que hagin estat presentats a altres certàmens literaris pendents d’adjudicació, els treballs que ja hagin obtingut premis en altres concursos, o els treballs que tinguin compromesos els drets d’edició.El jurat estarà format per 3 jutges: Nicolau Dols, Mercè Picornell i Marisa Cerdó.Qualsevol qüestió que sorgeixi no prevista en aquestes bases serà resolta per l’organització.L'organització s’eximeix de responsabilitat per pèrdua o danys a les obres presentadesmentre en sigui dipositària. TERMINI DE PRESENTACIÓ DELS TREBALLS:20 d'abril de 2014, inclòs. VEREDICTE I LLIURAMENT DE PREMIS:Es nombraran dos finalistes de cada categoria  de les dues modalitats a la pàgina web de Joves de Mallorca per la Llengua dia 1 de maig de 2014, i el guanyador de cada categoria es nombrarà dia 10 maig de 2014 al concert 20 anys de Joves de Mallorca per la Llengua. 
 • NOSALTRES, ELS JOVES, VOLEM TORNAR A LES AULES 30-09-2013 Per a vostès President, Consellera d’Educació i Secretari Autonòmic d’Educació de les Illes Balears.

  Aquestes paraules les escrivim els joves de les Illes per dir-los que prou. Prou de voler fer valer la seva voluntat no negociadora, prou de mantenir un discurs monolític que és criticat per tothom, prou de veure els nostres docents com els gegants que cal abatre, perquè ni ho són ni cal abatre’ls, prou d’intentar fer por als nostres pares amb amenaces que neixen de la incompetència, prou d’amollar els seus cans de pressa amb cadira parlamentària, prou de perseguir la llengua del nostres padrins, perquè també és la nostra, prou de perseguir-nos perquè som joves i veiem el que vostès no veuen. Prou.

  Nosaltres, els joves, volem tornar a les aules. Volem tornar a les nostres aules perquè ens queda molt futur per davant i el volem rebre com es mereix, essent part d’una societat preparada, crítica i coherent, i els seus actes no ens ho permeten. Els joves, ahir hi vàrem esser, vàrem formar part de la fita democràtica que va tenir lloc a les Illes Balears, la comunitat que vostès aspiren a fer a la seva imatge i semblança, i que nosaltres, juntament amb els nostres pares i mares, padrins i padrines docents, amics i amigues, no estem disposats a acceptar, perquè no és la imatge i semblança que volem tenir en el nostre futur. 

  Nosaltres, els joves, sabem quin és el nostre paper dins la situació social que vostès han provocat. Els nostre lloc està amb els nostres models, és a dir, els docents que miren perquè el nostre futur i present sigui veritablement nostre arriscant la seva estabilitat econòmica i, en alguns casos, la seva situació laboral, i amb els nostres pares i mares que vetllen per protegir el més estimat tresor que ens deixaran, la nostra educació, la nostra empenta i la crítica.

  Nosaltres, els joves, avui a les 16h no ens seurem amb vostès dins cap sala de reunions de la Conselleria d’Educació. A l’altre part de la taula estaran aquells que nosaltres considerem que estan capacitats per decidir per nosaltres, però no ho dubtin que la nostra veu, com la remor de la mar de les nostres costes, estarà present dins la sala on es decidirà com enfrontar-nos al nostre futur. 

  Nosaltres, els joves, volem tornar a les aules, però no baix cap preu ni consigna. Volem tornar a les aules amb uns mínims de qualitat i compromís que permetin als nostres docents realitzar la seva tasca de la millor forma possible, que permeti als nostres pares i mares poder estar segurs que és la formació que ens volen deixar i que a nosaltres, els joves, ens permeti desenvolupar-nos com ciutadans democràtics.

  Nosaltres, els joves, igual que els nostres pares i mares i docents també ens hi jugam molt i tampoc defallirem.
 • Al·leguem en favor de la Llei de Normalització Lingüística! 09-01-2012
  El Govern de José Ramón Bauzà pretén buidar de contingut la normativa sobre llengua vigent a les Illes Balears i ho vol fer disfressant-ho de modificació de la Llei de la funció pública de la CAIB. Els canvis que volen fer són tan greus que en alguns aspectes suposarien un retrocés a temps predemocràtics.

  Pots presentar al·legacions a títol individual o bé en representació d’una entitat, associació, etc. Com més siguem els qui manifestem el nostre rebuig a aquesta iniciativa, més poc legitimat estarà el Govern per dur-la endavant.

  Presentar al·legacions és molt senzill. Només has de seguir aquestes passes:

  1. Imprimir el document que et proposem d'al·legacions, emplenant-lo amb les vostres dades personals i signar-lo (és una proposta, així que hi podeu fer modificacions).

  2. Completa la data amb la població i el dia del mes i, davall la data, signa.

  3. Presenta l'escrit d'al·legacions a un dels registres oficials que trobaràs, ordenats per poblacions, més endavant. Si t'interessa tenir una prova d'haver presentat l'escrit, n'has de fer una còpia perquè al registre t'hi posin el segell d'entrada.
  També pots dur l'escrit a la seu de l'Obra Cultural de Palma (carrer Pare Bartomeu Pou, 31, Palma), fins divendres dia 13, a les 15.00h.

  [ document: http://goo.gl/IatzN ] - [ registres: http://goo.gl/6hJ57 ] - [google maps de la seu de l'OCB: http://g.co/maps/terw6 ]

  MOLT IMPORTANT: EL TERMINI PER PRESENTAR ELS ESCRITS 
  D’AL·LEGACIONS ACABA AQUEST DISSABTE, DIA 14 DE GENER
  (PENSA QUE LA MAJORIA DE REGISTRES NO ESTAN OBERTS EN DISSABTE).

  Us demanam que faceu arribar aquest missatge a més gent i, en la mesura del possible, que ens faceu arribar al·legacions d'altres persones.

  També us convocam a que acompanyeu el president de l'OCB, Jaume Mateu, a la presentació de les al·legacions en nom de l'entitat, que serà el proper dijous, 12 de gener, a les 11.00 hores, davant els canons del Consolat de Mar, a Palma.

  Més informació: http://ciutadansperlallengua.blogspot.com/, http://ocb.cat.
 • Inscripció colònies lingüístiques 14-06-2011
  Joves de Mallorca per la Llengua organitza, novament, Colònies Lingüístiques.

  Es tracta d'un campament d'una setmana de duració en que els participants són un 70% de joves catalanoparlants i un 30% de joves no catalanoparlants. L'objectiu principal és, a més de passar-s'ho bé en un ambient lúdic, fomentar l'ús de la llengua catalana entre el jovent, incidint especialment en els i les joves no catalanoparlants, que tindran l'oportunitat de conviure amb altres joves que la tenen com a llengua habitual i de participar junts en multitud d'activitats.

  Durant aquests dies faran diferents tallers, jocs, gimcanes i visites culturals, entre altres coses. A més, dins els programa de les colònies s'hi inclouran dues xerrades de tema lingüístic adaptades a l'edat dels joves que hi participen.

  Les Colònies Lingüístiques es duran a terme del 3 al 8 de juliol, a la Colònia de Sant Pere,  i del 17 al 22 de juliol, al Campament de La Victòria, (per a joves d'entre 13 i 17 anys). El preu és de 60 euros, i per inscriure-s'hi cal que enviïn la fitxa d'inscripció al nostra correu electrònic. La inscripció anirà per ordre d'arribada.

  Per a més informació: enviïn un correu a info@jovesllengua.cat o telefonin al 971 723 299.