Contactans

TelŔfon:

971 723 299

Fax:

971 719 385

Direcciˇ:

Carrer de Jaume Ferran, 60, Palma

Correu electr˛nic:

info@jovesllengua.cat

Webs amigues

PÓgina web Correllengua Logo Obra cultural Balear PÓgina web Acampallengua 2012

NotÝcies

  Joves de Mallorca per la Llengua encoratja els IES a seguir endavant amb la campanya Enllašats pel catalÓ. 31-03-2012
  L’entitat juvenil es mostra en solidaritat amb els IES i denuncia que el Govern dediqui tantes energies a llevar llaços.

  Joves de Mallorca per la llengua ja va donar suport a la iniciativa sorgida dels IES de penjar un llaç amb la senyera com a símbol de protesta dels retalls en educació i en qüestió de llengua del govern de Bauzá.

  Però avui, l’entitat juvenil, mitjançant el present comunicat, torna a donar suport a la campanya i encoratja a tots els IES que encara tenen penjat el llaç perquè no el retirin. Un llaç amb els colors de la senyera no són una arma política, són la conseqüència de la marginació de la llengua pròpia de Mallorca a les aules que el govern de Bauzá vol emprendre.

  De la mateixa manera, volem donar un suport especial a l’IES de Marratxí per l’expedient obert a causa de vídeo que enregistraren els alumnes. Al vídeo,  es cantava una versió d’una cançó del cantautor mallorquí Tomeu Penya amb una lletra nova que defensava el català a l’ensenyament.

  Cal afegir que, en època de crisi, la màxima preocupació del govern és que no hi hagi llaços en defensa del català a les façanes dels Instituts. Els recursos humans que es malbaraten fent aquesta feina, bé es podrien emprar fent moltes altres coses de profit, com ara arreglar molts desperfectes d’instal·lacions que pateixen els IES, per posar un exemple.

  Tot i que, a l’IES de Marratxí l’IBISEC retirés el llaç, els alumnes el tornaren a penjar. D’altra banda, Joves de Mallorca per la Llengua fa una crida a tots els Instituts que encara no han penjat el llaç i els anima a fer-ho.  

Mostra el llistat complet de notícies