Contactans

Telèfon:

971 723 299

Fax:

971 719 385

Direcció:

Carrer de Jaume Ferran, 60, Palma

Correu electrònic:

info@jovesllengua.cat

Webs amigues

Pàgina web Correllengua Logo Obra cultural Balear Pàgina web Acampallengua 2012

Qui som?

Joves de Mallorca per la Llengua vàrem néixer l’1 de juliol de 1994 , com a plataforma de quaranta entitats juvenils mallorquines. Hi havia des d’associacions culturals, organitzacions estudiantils, joventuts de sindicats, fins a entitats d’esplai i lleure. Després, ens vàrem constituir com a associació independent, amb entitat pròpia. Els nombrosos èxits aconseguits a les diverses campanyes que hem anat fent i els més de 3500 voluntaris i voluntàries de la plataforma demostren l’èxit aconseguit per l’associació.

Els Joves de Mallorca per la Llengua existeixen per tota una sèrie de raons:

- El català, després de molts d’anys de repressió i prohibició, es troba relegat a un paper secundari als mitjans de comunicació, als cinemes, als centres comercials i, en general, en el món dels joves; tant el l’aspecte lúdic, com en el de l’estudi i el treball, no ha assolit el paper de llengua preeminent que entenem que hauria de tenir.

- Perquè malgrat existeixen lleis des de fa uns vint anys que garenteixen als catalanoparlants el dret a expressar-se en la seva llengua a les administracions, organismes oficials i establiments públics, a la pràctica encara és impossible presentar una denúncia en català i trobam dificultats importants si elegim fer l’examen de conduir en català. En definitiva, viure plenament en català resulta impossible, i en el millor dels casos, comporta retards, pèrdues de temps i molèsties innecessàries.

- Perquè el llegat històric i cultural que significa una llengua no pot ser menyspreat pels qui tenen més capacitat d’influir en la societat.

- Perquè els mallorquins i mallorquines del futur no es definiran pel color de la pell, ni pel lloc de procedència, sinó per la llengua que parlaran.

- Perquè cal que totes i tots participem d'una manera entusiasta en el projecte de fer de Mallorca una sola comunitat unida i definida per la llengua.

Finalment, la nostra associació existeix per a tothom perquè la recuperació de la llengua catalana és una tasca en la que tots i totes hi hem de participar. Els joves hi tenim molt a dir en aquest procés. Hi ha moltes maneres de participar i col·laborar amb Joves de Mallorca per la Llengua.

Serà benvingut tothom amb ganes de fer feina!